Våra leverantörer

I Visthusboden finns varor från en hel hoper med fina leverantörer. Många har sin verksamhet i Skedvibygden och några lite längre bort. Vår ambition är att hålla bästa tänkbara kvalitet, och då faller det sig ofta automatiskt att leverantörerna finns lokalt och arbetar småskaligt. När detta inte är fallet väljer vi att köpa in varor från bönder, mathantverkare och även grossister som har fantastiska produkter trots att de inte är verksamma i Dalarna.

Skedvi Bröd

Knäckebrödsbageriet i Stora Skedvi har återuppstått ur ruinerna. Detta tack vare hårt arbete och generösa knäckebrödshjältar. Sedan 2014 bakas här åter knäckebröd för hand i vedeldad ugn. Den unika tillverkningsmetoden ger ett tunt, lätt och knaprigt knäckebröd med sällsynt fyllighet och lätt rostade toner. Skedvi Bröd har smaker som bara finns i ett vedugnsbakat bröd och när du en gång har provat törs vi lova att du är förälskad. Visthusboden ligger vägg i vägg med bageriet och vi erbjuder fabriksförsäljning av bröd.

Se mer på deras hemsida

Forsa Gård

På Forsa Gård ägnar sig familjen Engvall åt uppfödning av KRAV-grisar. Här får grisarna beta fritt i hagen hela sommaren, och kultingarna föds i BB-avdelningen där de sedan tillbringar 10 dagar tillsammans med sin mamma innan de får följa med henne ut i gröngräset. En verksamhet som befinner sig ljusår från den grisproduktion som exempelvis bedrivs i Danmark – där huvuddelen av svenskarnas fläskkonsumtion produceras. På Forsa Gård finns massor att lära för den som värdesätter god djurhållning.

Se mer på deras hemsida

Pollacks Gård

I den lilla byn Ljusterängarna utanför Stora Skevdi ligger Pollacks Gård. På den ekologiska gården föder Marie och Mats upp Aberdeen Angus-djur som slaktas, styckas och hängmöras lokalt. I Visthusboden finns både diverse styckdetaljer, fryst färs och frysta hamburgare med kött från Pollacks Gård.

Roslunds Potatis

Nirsgården i Stora Skedvi ägs av familjen Roslund sedan 1948. Aktiebolaget bildades 1996 av far och son Per-Åke och Per-Anders Roslund. Verksamheten utgörs till största del av växtodlingen, där den bärande delen är potatisodling, förädling och distribution. Roslunds potatis odlas på lämpliga sandjordar längs Dalälven varav 1/3 ekologiskt.

Se mer på deras hemsida

Oppigårds

Oppigårds bryggeri i Hedemora i södra Dalarna har nått kultstatus över hela Sverige för sitt välgjorda öl med moderna matvänliga smakkombinationer. Vi är glada över att kunna erbjuda deras folköl Session Pale Ale, i väntan på att vi öppnar en egen bar så att hela sortimentet kan avnjutas…då ni!

Se mer på deras hemsida

Ockelbo kyckling

I Ockelbo föder Siw Persson upp kycklingar som hon slaktar hemma på gården under minimal stress och säljer vidare till sina kunder. Kycklingar som är uppfödda på naturligt foder och som inte har proppats fulla med kraftfoder för att växa snabbare. Istället slaktas de lite senare än de traditionellt uppfödda. Här produceras kycklingkött av högsta kvalitet och smak. Siw samarbetar med många av Sveriges stjärnkockar och hennes tuppar finns bland annat representerade i den aktuella upplagan av Årets Kock i Sverige. Roligt tycker vi!

Saltå Kvarn

På Saltå Kvarn i Järna har man förädlat biodynamisk spannmål sedan 1964. Där vet man att en skonsam behandling av råvaran ger en hög näringskvalitet. Därför samarbetar man med ekologiska och biodynamiska jordbruk världen över. I Visthusboden kan du köpa pasta, ris, quinoa, konserver och andra varor från Saltå Kvarn.

Labys

I Hedemora tillverkas fyllda praliner och fin choklad av familjen Laby. Ryktet om de förträffliga godsakerna har nått ut i landet och vi är mycket stolta över att kunna erbjuda delar av deras sortiment. Pralinerna från Labys uppskattas av chokladälskare förstås, men även av whisky- och ölkonnässörer, med sina unika smaksättningar av single malt samt öl från Oppigårds bryggeri.

Kung Markatta

Kung Markatta har levererat förträffliga ekologiska produkter sedan 1983. I dag har de ett brett sortiment som omfattar oljor, snacks, torrvaror, exotiska smaksättare, bönor och mycket annat. I Visthusboden hittar du diverse godsaker från Kung Markatta.

LissEllas senap

Senap för konnässören och för vardagskorven. I Garpenberg producerar Liselotte Dahlin och Olle Bengtsson senap med mängder av innovation smaksättningar under varumärket LissEllas. Den första kommersiella produkten var Söt o stark, en senap smaksatt med honung från den egna biodlingen som också vunnit guld i senaps-VM. Numera producerar man årligen flera ton senap och andra senapsprodukter. Råvaran är ekologiskt senapsfrö odlat i trakten. I Visthusboden hittar du en hel radda av LissEllas härliga senaper, grillsåser och dressingar.

Se mer på deras hemsida

Björgården

Yvonne Björ är kvinnan som vet hur man kokar den allra bästa marmeladen, saften och sylten. Hemma på Björgården utanför Rättvik puttrar kopparkittlarna ständigt och när härligheterna är färdiga hälls de upp i små vackra burkar och flaskor som ingen kan motstå.

Sundborns Lantbruk

Bröderna Bengtsson i Sundborn driver en stor KRAV-gård som levererar mjölk till Gefleortens Mejeri, varifrån Visthusboden köper ett fåtal mejeriprodukter. Dessutom tillverkas en mycket fin rybsolja som alltid finns i vårt sortiment.

Chokladverkstan i Rättvik

Finfina godbitar från Åsa i Rättvik. Otroligt vackra – och goda!

Förutom dessa har vi fina produkter från…

 • MurboAnna
 • Lunåns gårdsmejeri
 • Brödleva
 • Kryddan i Tillvaron
 • Muddus hjortron
 • Fredholms Bröd
 • Dala Nougat
 • Solvarbo rökeri
 • Åkes slakt & styckservice
 • Magnifusson
 • Stocksbro Kvarn
 • Grangärde musteri
 • Äppelbo bryggeri
 • Villovägens bryggeri
 • Walhöll brygghus
 • Jädraöl
 • Hantverksbryggeriet Västerås
 • Mora Bryggeri
 • Hedemora Oljor
 • Mora salt och rökning