Besök oss i Stora Skedvi

Den gamla fabriken Kulinariet är ett centrum för lokalt och småskaligt mathantverk och ett populärt besöksmål för dig som älskar god och bra mat med kvalité. Här finns knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd, Stora Skedvi Mejeri och härifrån utgår Dalakassen som förser dalfolket med middagsmat, självklart med fokus på råvaror från våra lokala leverantörer. Varmt välkommen!

Vi välkomnar också små och stora grupper som vill ha en annorlunda och trevlig stund tillsammans med matkultur i centrum. Läs mer under rubriken ”Grupper & Event” här nedanför.

Äta hos oss

Goda smaker och hög kvalité, dessutom lokala råvaror så långt det är möjligt, det är vårt fokus. Många är de kulinariska jultallrikar som serverats under december månad. Nu har Restaurang Mat på Riktigt stängt för ombyggnation och öppnar igen i mars. Görgen Tidén och hans kollegor lovar fortsatta kulinariska matupplevelser – det ser vi förstås fram emot.

Under tiden för ombyggnationen kan du avnjuta Visthusbodens Charktallrik eller Skävemacka. Självklart med råvaror från Stora Skedvi med omnejd så långt det är möjligt, och knäckebröd från Skedvi Bröds bageri här i huset. Vissa dagar (vanligen onsdag-fredag) kan du även se brödet gräddas medan du äter. Ett fantastiskt hantverk och skådespel.  Till efterrätt lockar vi med vår egentillverkade Glass på Riktigt och en kopp kaffe/te.

Varmt välkommen.

Grupper & Event

Vår gamla fabrik, som numera går under namnet Kulinariet, är ett spännande besöksmål. Här finns vår saluhall och knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd. Bjud in din personal och dina affärsbekanta eller samla vännerna till en bagarkväll hos oss tillsammans med Skedvi Bröd. Vi törs lova en annorlunda kväll! Med elden som sprakar och värmer, buffé med lokala delikatesser och knäckebrödsbak är vår bagarkväll ett uppskattat event, olikt de flesta andra, i både affärssammanhang och för privata sällskap. Vi törs lova att trivseln kommer att infinna sig! Om du föredrar ett dagsevent så kan vi självklart ordna det också.

Vi skräddarsyr event efter era önskemål på dagtid eller kvällstid och har erfarenhet av både små och stora grupper. Du kan läsa mer här eller kontakta Jonas på bokning@kulinariet.se så får du veta mer. Grupper förbokas alltid.

Grupper & Event Prislista

Vi skräddarsyr gärna ert event efter era önskemål. Om önskemålen avviker från vårt grundutbud som du ser här nedanför, kontakta oss på bokning@kulinariet.se för prisuppgift. Saluhallen Visthusboden är öppen onsdag-fredag kl 10-18, lördag kl 10-15 samt söndag kl 11-15. Gräddning av bröd i bageriet sker vanligtvis onsdag-fredag kl 10-17.

Tidsåtgång Aktivitet Ingår Pris/person*
45 min Visning Vi berättar om vårt knäckebröds historia. 70 kr
 1 tim Visning + fika Som ovan + kaffe och mjukbulla i bageriet. 100 kr
1 tim Visning + provsmakning Vi berättar om vårt knäckebröds historia och bjuder på provsmakning ur vårt sortiment. 150 kr
1,5 tim Visning + lunch Vi berättar om vårt knäckebröds historia och serverar lunch. 210 kr
2 tim Bara baket Tillsammans med bagarna gräddar du ditt eget knäckebröd och får höra vårt knäckebröds historia. 590 kr
3,5-4 tim Bagarkväll ** Tillsammans med våra bagare gräddar du ditt eget knäckebröd, äter Skedvi-Tapas och mjukbulla. 890 kr

* Gäller för grupper om 8-24 personer. Pris inkl moms.
** Bagarkväll är bokningsbar för grupper onsdagar, torsdagar och fredagar kvällar. Minimum 8 personer.