Besök oss i Stora Skedvi

Den gamla fabrikslokalen där Visthusboden och Skedvi Bröd huserar, är ett populärt besöksmål för alla som gillar god mat med en bra historia. Byggnaden som numera heter Kulinariet har utvecklats till ett centrum för lokalt småskaligt mathantverk. Här finns också Fredrikslunds Gårdsmjölk och härifrån utgår Dalakassen som förser dalfolket med middagsmat, självklart med fokus på råvaror från våra lokala leverantörer. Varmt välkommen!

Vi välkomnar också gärna grupper där man vill ha en trevlig stund tillsammans med matkultur som tema. Läs mer under rubriken ”Grupper och Studiebesök” här nedan.

Fika och äta

Hos oss kan du dricka kaffe och avnjuta något av våra bakverk. För den som vill äta lunch finns just nu vår fräscha sommartallrik (kallskuret och vår egen potatissallad) eller en charktallrik med det allra godaste från vår delikatessdisk.

I andra änden av saluhallen ligger knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd. Där kan du slå dig ner i den vackra miljön när du fikar eller äter lunch. Under de dagar som brödbaket är igång ser du hur brödet gräddas av våra skickliga bagare, samtidigt som du njuter av knastret och känner värmen från ugnarna. Det bjuds på härligt varm och god mjukbulla med smör på – en sann njutning! Bakdagarna är vanligtvis onsdag-fredag samt sista lördagen varje månad.

Grupper och studiebesök

Skedvi Bröd är ett populärt utflyktsmål för grupper av olika slag. Många är sugna på att äta något gott när de kommer till oss och det ordnar vi givetvis. Välj mellan att fika, äta lunch eller njuta av våra smarriga Skedvi-tapas. Här finns också möjlighet att bli ”Bagare för en dag”. Då får alla i gruppen grädda sitt eget Skedvi Bröd tillsammans med våra bagare.

Gruppaktiviteterna utgår från Visthusboden så det finns alltid möjlighet att handla i saluhallen.

Välj vilken av våra olika gruppaktiviteter som passar er bäst och boka eller skicka förfrågan via bokning@visthusbodenistoraskedvi.se

Grupper förbokas alltid.

Grupper och studiebesök Prislista 2017

Bageriet är öppet och gräddning sker tisdagar-fredagar kl. 10-17, samt sista lördagen i varje månad kl. 10-14.

Tidsåtgång Aktivitet Ingår Pris/person*
30 min Visning Vi berättar om våra verksamheter: Visthusboden, Dalakassen, Kulinariet, Skedvi Bröd. Historia och framtidsplaner. 70 kr
45 min Visning + fika Som ovan + kaffe och mjukbulla i bageriet. 100 kr
1 tim Visning + provsmakning Vi berättar om våra verksamheter samt bjuder på provsmakning ur vårt sortiment. 150 kr
1,5 tim Visning + lunch Vi berättar om våra verksamheter samt serverar lunch. 210 kr
3 tim ”Bagare för en dag” ** Tillsammans med våra bagare gräddar man sitt eget bröd, fikar mjukbulla samt äter Skedvi-Tapas. Kontakta oss för prisuppgift.

* Gäller för grupper om minst 10 personer. Priset inkl moms.
** ”Bagare för en dag” är bokningsbar för sällskap torsdagar och fredagar kl. 17.30, samt sista lördagen i varje månad kl. 13.30. Minimum 8 personer.