Besök oss i Stora Skedvi

Den gamla fabriken Kulinariet är ett centrum för lokalt och småskaligt mathantverk och ett populärt besöksmål för dig som älskar god och bra mat med kvalité. Här finns knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd, Stora Skedvi Mejeri och härifrån utgår Dalakassen som förser dalfolket med middagsmat, självklart med fokus på råvaror från våra lokala leverantörer. Varmt välkommen!

Vi välkomnar också små och stora grupper som vill ha en annorlunda och trevlig stund tillsammans med matkultur i centrum. Läs mer under rubriken ”Grupper & Event” här nedanför.

Äta hos oss

I Visthusboden erbjuds en liten men naggande god meny med vällagade och säsongsbetonade rätter, som vår egen mustiga gulaschsoppa, som serveras under den kallare delen av året. Att rätterna är tillagade av närproducerade råvaror är en självklarhet. Till kaffet eller tekoppen kan du njuta av Glass på Riktigt som vi tillverkar här i huset i vårt lilla Stora Skedvi Mejeri! 

Slå dig ner och njut i vår fina fabriksmiljö eller gå ner i knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd som finns i änden av lokalen. Under dagarna som brödbaket är igång ser du brödet gräddas för hand av våra skickliga bagare samtidigt. Känn värmen och hör spraket från elden i ugnarna. Det bjuds på varm mjukbulla med smör på – en sann njutning! Bakdagar är vanligtvis onsdag-fredag samt sista helgfria lördagen varje månad. Vi har öppet tisdag-fredag kl10-18 och lördag kl10-15.

Varmt välkommen.

Grupper & Event

Vår gamla fabrik, som numera går under namnet Kulinariet, är ett spännande besöksmål. Här finns vår saluhall och knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd. Bjud in din personal och dina affärsbekanta eller samla vännerna till en bagarkväll hos oss tillsammans med Skedvi Bröd. Vi törs lova en annorlunda kväll! Med elden som sprakar och värmer, buffé med lokala delikatesser och knäckebrödsbak är vår bagarkväll ett uppskattat event, olikt de flesta andra, i både affärssammanhang och för privata sällskap. Vi törs lova att trivseln kommer att infinna sig! Om du föredrar ett dagsevent så kan vi självklart ordna det också.

Vi skräddarsyr event efter era önskemål på dagtid eller kvällstid och har erfarenhet av både små och stora grupper.  Du kan läsa mer här eller kontakta Jonas på bokning@kulinariet.se så får du veta mer. Grupper förbokas alltid.

Grupper & Event Prislista

Vi skräddarsyr gärna ert event efter era önskemål. Om önskemålen avviker från vårt grundutbud som du ser här nedanför, kontakta oss på bokning@kulinariet.se för prisuppgift. Saluhallen Visthusboden är öppen tisdag-fredag kl10-18 samt lördag kl10-15. Gräddning av bröd i bageriet sker vanligtvis onsdag-fredag kl10-17 samt sista lördagen i varje månad kl10-14.

Tidsåtgång Aktivitet Ingår Pris/person*
45 min Visning Vi berättar om våra verksamheter: Visthusboden, Dalakassen, Kulinariet, Skedvi Bröd. Historia och framtidsplaner. 70 kr
 1 tim Visning + fika Som ovan + kaffe och mjukbulla i bageriet. 100 kr
1 tim Visning + provsmakning Vi berättar om våra verksamheter samt bjuder på provsmakning ur vårt sortiment. 150 kr
1,5 tim Visning + lunch Vi berättar om våra verksamheter samt serverar lunch. 210 kr
2 tim Bara baket Tillsammans med bagarna gräddar du ditt eget knäckebröd och får höra Skedvi Bröds historia. 495 kr exkl moms
3,5-4 tim Bagarkväll ** Tillsammans med våra bagare gräddar man sitt eget bröd, äter Skedvi-Tapas och mjukbulla. 890 kr

* Gäller för grupper om 8-24 personer. Pris inkl moms.
** Bagarkväll är bokningsbar för grupper onsdagar, torsdagar och fredagar kl18, samt sista helgfria lördagen i varje månad kl15. Minimum 8 personer.