Besök oss i Stora Skedvi

Den gamla fabriken där Visthusboden och Skedvi Bröd huserar, är ett populärt besöksmål för alla som gillar god mat med en bra historia. Byggnaden som numera heter Kulinariet har utvecklats till ett centrum för lokalt småskaligt mathantverk. Här finns också Fredrikslunds Gårdsmjölk och härifrån utgår Dalakassen som förser dalfolket med middagsmat, självklart med fokus på råvaror från våra lokala leverantörer. Varmt välkommen!

Vi välkomnar också gärna grupper, både små och stora, som vill ha en annorlunda och trevlig stund tillsammans med matkultur i centrum. Läs mer under rubriken ”Grupper & Event” här nedanför.

Gruppbesök i jul

Julen står för dörren och hos oss finns möjlighet att bjuda in till en annorlunda kväll. Här kan du och din personal eller dina affärsbekanta bli bagare för en stund. Prova på att grädda knäckebröd, ät en julinspirerad och närproducerad tallrik med delikatesser och umgås med varandra alltmedan elden i ugnarna knastrar och värmer i vinterkvällen. Brödet ni gräddar får självklart tas med hem. När ni känner till hantverket och dessutom har gräddat brödet själva, smakar det om möjligt ännu bättre. Vi törs lova att elden, den sköna värmen och knäckebrödsbaket skapar den rätta julstämningen.

Ladda ned PDF med mer information

Fika och äta

Här kan du ta en fika eller äta en säsongsbetonad och närproducerad lunch. Slå dig ner och njut i vår fina fabriksmiljö eller gå ner i knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd som finns i änden av lokalen.

Under dagarna som brödbaket är igång ser du brödet gräddas av våra skickliga bagare samtidigt som du hör spraket och känner värmen från elden i ugnarna. Det bjuds på härligt varm och god mjukbulla med smör på – en sann njutning! Bakdagar är vanligtvis onsdag-fredag samt sista helgfria lördagen varje månad.

Varmt välkommen.

Grupper & Event

Vår gamla fabrik, som numera går under namnet Kulinariet, är ett spännande och annorlunda besöksmål. Här finns vår saluhall och knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd. Ät gott eller fika tillsammans, boka en visning och hör den spännande historien om Skedvi Bröd och Kulinariet eller upplev hantverket som det innebär att grädda knäckebröd över öppen eld. På vår Bagarkväll får alla prova och självklart ta med sig brödet hem.

Vi skräddarsyr event efter era önskemål på dagtid eller kvällstid och har erfarenhet av små och stora grupper. Kontakta oss på bokning@kulinariet.se så berättar vi gärna mer. Grupper förbokas alltid.

Grupper & Event Prislista 2017-2018

Vi skräddarsyr gärna ert event efter era önskemål. Om önskemålen avviker från vårt grundutbud som du ser här nedanför, kontakta oss på bokning@kulinariet.se för prisuppgift. Saluhallen Visthusboden är öppen tisdag-fredag kl10-18 samt lördag kl10-15. Gräddning av bröd i bageriet sker vanligtvis onsdag-fredag kl10-17 samt sista lördagen i varje månad kl10-14.

Tidsåtgång Aktivitet Ingår Pris/person*
45 min Visning Vi berättar om våra verksamheter: Visthusboden, Dalakassen, Kulinariet, Skedvi Bröd. Historia och framtidsplaner. 80 kr
 1 tim Visning + fika Som ovan + kaffe och mjukbulla i bageriet. 100 kr
1 tim Visning + provsmakning Vi berättar om våra verksamheter samt bjuder på provsmakning ur vårt sortiment. 150 kr
1,5 tim Visning + lunch Vi berättar om våra verksamheter samt serverar lunch. 210 kr
3,5-4 tim Bagarkväll ** Tillsammans med våra bagare gräddar man sitt eget bröd, äter Skedvi-Tapas och mjukbulla. 890 kr

* Gäller för grupper om 8-24 personer. Pris inkl moms.
** Bagarkväll är bokningsbar för grupper torsdagar och fredagar kl17.30, samt sista helgfria lördagen i varje månad kl14.30. Minimum 8 personer.